Aicon Rešenja za upravljanje biznisom

SAP WORLD TOUR 2010

Ovogodišnji SAP World Tour u našoj zemlji obeležen je skupom u Pozorištu na Terazijama uz prisustvo gostiju iz velikih domaćih i stranih kompanija. Naša firma, jedna od partnera kompanije SAP u Srbiji, ove godine je bila i jedan od pokrovitelja pomenute manifestacije. Pored toga što je tokom prethodne decenije iznedrila velike SAP projekte, firma AICON YUGOSLAVIA je rešila da aktivnije učestvuje i u marketinškim aktivnostima. Prisutni su imali prilike da čuju izlaganja kompanija HEMOFARM Koncern iz Vršca, Srpskih kablovskih mreža SBB iz Kragujevca i Delta Holdinga iz Beograda o svojim iskustvima vezanim za implementaciju SAP-a. Bilo je i reči o trenutnoj ekonomskoj situaciji u Srbiji i metodama koje se mogu koristiti za njeno ublažavanje kao i mesta i uloge SAP-a u srpskim kompanijama tokom krize.
Postavljeno 25.05.2010.

AICON Info Day, maj 2010., Bačka Palanka

Treći po redu dogadjaj ovakve vrste u Srbiji organizovali smo u Bačkoj Palanci u saradnji sa firmom Tarkett iz Bačke Palanke i uz učešće firme SAP WB, Beograd. Ovaj skup organizovali smo u prijatnom ambijentu hotela Grand Klub. Ni ovoga puta nije izostala prezentacija SSR, kao ni prezentacija o ELO paketu ili mogućnostima SECUDE softvera, ali je centralna tema bilo višegodišnje iskustvo firme Tarkett u primeni SAP ERP rešenja.. Gospodin Petar Dokić iz kompanije Tarkett je predstavio priču o uspehu i planovima koje ova kompanija ima, a koji svakako jednim delom duguju implementaciji SAP-a i optimalnom korišćenju njegovih mogućnosti. Prilika za priču i razmenu iskustava u radu na srpskom tržištu a i okruženju iskorišćena je na koktelu koji je organizovan posle zvaničnog dela.

Postavljeno 10.05.2010.

AICON Info Day, april 2010., Skopje

U hotelu Aleksandar Palace organizovali smo prvi skup ovog tipa u Makedoniji. Pored izlaganja naših kolega iz Skopja, koji su prikazali iskustva na projektima u Makedoniji, prisutni su mogli podrobno da se upoznaju sa procesom implementacije SAP u firmi Kolubara metal d.o.o., Vreoci. Izlaganje gospodina Radivoja Mojsilovića, pomoćnika direktora za kvalitet i IT, koji je i vođa SAP projekta u Kolubara Metalu, izazavalo je veliko interesovanje i pitanja, a naročito zbog iscrpnog prikaza projektnih aktivnosti iz ugla korisnika.
Postavljeno 15.04.2010.

AICON Info Day, mart 2010., Preljina

Drugi po redu Info Day imao je za cilj da okupi privrednike iz regiona Čačka, Gornjeg Milanovca i regije u kojoj posluju kompanije koje su uspešne u svom domenu poslovanja. Ovaj skup je realizovan u saradnji sa firmom ALBA Tehnologije d.o.o. iz Beograda. U motelu Livade u Preljini kod Čačka gde je događaj bio organizovan, pridružili su nam se predstavnici CINI-ja iz Čačka, Hemijske industrije “Prvi maj” Čačak, kao i Kompanije SWISSLION TAKOVO iz Gornjeg Milanovca. Predstavnici konditorskog giganta iz Gornjeg Milanovca su okupljenima prikazali dobiti od uvodjenja SAP-a u celom koncernu, na potezu od Vršca do Gornjeg Milanovca kao i svoja dosadašnja iskustva u radu sa SAP ERP rešenjem. Naš partner, firma ALBA Tehnologije d.o.o. iz Beograda (www.albatech.rs) je prikazala svoj program za primenu Bar Code tehnologije u raznim industrijskim granama.

Postavljeno 12.03.2010.

Aicon Info Day februar 2010., Beograd

Aicon je u prethodnom periodu organizovao i održao niz skupova u cilju približavanja svojih usluga potencijalnim klijentima, kao i prikaz dosadašnjih uspešnih impementacija svojih postojećih korisnika, pod nazivom Aicon Info Day. Prvi događaj takve vrste priredili smo u februaru u prostorijama firme u Beogradu. Tom prilikom okupljeni su imali prilike da se upoznaju sa dosadašnjim radom AICON-a ali i da po prvi put čuju priču o srpskom SAP template-u pod skraćenim nazivom SSR(Srpsko SAP Rešenje). Prisutni su mogli da se uvere da je SSR rezultat višegodišnjeg rada iskusnih SAP konsultanata naše firme i dobrog poznavanja poslovnih procesa na našem tržištu. Na taj način smo SAP približili i u tehnološkom i u komercijalnom smislu budućim klijentima. Pored osnovnog programa firme koji se odnosi na SAP, gosti su čuli i priču o Document Management sitemu firme ELO Digital Office. Ujedno smo predstavili i sistem za bezbednost SAP i druga IT rešenja pod nazivom SECUDE, kao i njegovu praktičnu primenu prilikom procesa implementacije SAP rešenja u Trezoru Ministarstva finansija Republike Srbije. Posle tog dela, gosti iz pomenutih kompanija imali su prilike da razmenjuju informacije i da postavljaju pitanja koja ih najviše zanimaju prilikom koktela koji je AICON priredio.

Postavljeno 25.02.2010.